València en Comú aposta per la participació en el que afecta la població en risc d’exclusió

València en Comú i el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat coincidixen en el seu diagnòstic sobre els problemes de les persones amb capacitats diferents

Reunión CERMI 2 19 mayo

Neus Fábregas, candidata a regidora per València en Comú, es va reunir ahir amb representants del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) per a analitzar junts la problemàtica d’este col·lectiu de la població. Va haver-hi coincidència en el diagnòstic i també en les seues necessitats. D’altra banda, Carlos Saura, també candidat a regidor de la plataforma municipalista, va coincidir ahir amb Rita Barberá durant una visita al mercat ambulant de Jerusalem.

“Més o menys estem d’acord en tot. Està tot fatal i este sector ho ha notat molt”. Esta és la conclusió a què va arribar Neus Fábregas, candidata a regidor de València en Comú, després de la reunió que va mantindre ahir amb membres de CERMI, el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat.
A més a més, València en Comú i CERMI “coincidixen en la necessitat de la participació ciutadana per als assumptes de Servicis Socials que afecten el sector de població més desfavorit o en situació de risc d’exclusió social”.

Segons van manifestar els representants de CERMI, “les persones amb capacitats diferents estan arribant al límit amb els obstacles dels últims quatre anys: impagaments, retards, retalls, copagament sanitari, educació, servicis socials, ocupació…”. A més a més, “des de fa cinc anys, les generacions que acaben l’escolarització no tenen oportunitats d’ocupació”. En este sentit, els reunits van coincidir en que “és necessari tornar i assegurar els drets a les persones amb capacitats diferents perquè tinguen una vida digna”.

Jerusalem

D’altra banda, Carlos Saura, candidat a regidor de València en Comú, va visitar ahir el mercat ambulant de Jerusalem junt amb Ana Bedrina, candidata autonòmica de Podem, i diversos membres del Cercle de Podem d’Extramurs. Van coincidir allí amb militants d’altres partits que també concorren a les eleccions del diumenge, van entregar informació sobre les propostes de València en Comú i de Podem, van dialogar amb la gent i van comprovar, en paraules de Saura, que “la resposta dels veïns va ser, de manera majoritària, francament acollidora”.

Cap al final del matí, “rodejada de tot un tall de regidors i acompanyants”, va aparéixer l’alcaldessa i candidata a l’alcaldia pel PP, Rita Barberá. Segons els candidats de València en Comú i Podem, “si bé no va haver-hi aücs, com en casos precedents, la seua visita no va estar acompanyada per l’entusiasme a què estava acostumada en situacions semblants en eleccions passades, sent molts transeünts els que, sense crits, però sí ostensiblement, van mostrar el seu desgrat pel personatge i pel partit que representa”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.