València en Comú aposta per portar l’horta a la ciutat

Jordi Peris, candidat de VALC a l’alcaldia, es reunix amb la Unió de Llauradors amb l’objectiu d’escoltar i arreplegar les demandes del sector
Jordi Peris s’ha reunit en la seu de la Unió de Llauradors amb Ramón Mampel Dellà, secretari general, i Joanma Mesado Martí, secretari tècnic. Junts han analitzat la problemàtica del sector i Peris ha arreplegat les demandes dels seus interlocutors al mateix temps que els transmetia als projectes de València en Comú per a l’horta valenciana. L’aposta de VALC és portar l’horta a la ciutat i garantir la seua sostenibilitat.

Tant Jordi Peris com la Unió de Llauradors han coincidit en la necessitat d’una regidoria d’Agricultura i han lamentat el fet de que “la gent del comú no té en el seu cap una imatge de l’horta”.

El candidat de VALC a l’alcaldia ha escoltat les propostes que este sector ha estat reballan, com València Quilòmetre Zero, una proposta per a incentivar el consum de productes de proximitat, de qualitat i ecològics.
Peris i els seus interlocutors han coincidit també en la necessitat de portar l’horta a la ciutat a través de diverses mesures que tenen a veure amb la promoció dels productes de l’horta o els menús ecològics en els menjadors escolars, tot això “com una aposta pels mercats de proximitat i una lluita contra el canvi climàtic”. A més a més, s’ha subratllat la conveniència de realitzar campanyes de sensibilització “que permeten recuperar i crear una cultura alimentària en què els productes de l’horta ocupen un paper privilegiat”.
Altres propostes han sigut crear una guia turística en la que s’incloga els restaurants en què s’utilitzen productes de l’horta i diversificar els usos de l’horta per a garantir la seua sostenibilitat ja que, segons Jordi Peris, “protegir l’horta és protegir als llauradors”. En este sentit, Peris ha instat a “treballar junts per a construir una imatge de la ciutat que incorpore el patrimoni identitari i productiu de l’horta”.
Jordi Peris opina que la complicada situació de l’horta de València es deu al PGOU, que “és una aberració quan ja hi ha un pla consensuat entre els diversos actors i que no ha sigut tingut en compte per l’administració del PP”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.