València en Comú, Ara Madrid i Podem units contra la corrupció

Jordi Peris i Manuela Carmena expliquen als representants del món judicial les mesures anticorrupció dels seus programes.

Jordi Peris, candidat a alcalde per València en Comú, i Manuela Carmena, candidata a l’alcaldia de la capital d’Espanya per Ara Madrid, han mantingut este matí una trobada en la facultat de Dret de València amb representants de l’àmbit judicial, entre els que es trobaven jutges, fiscals i secretaris/as judicials, així com entitats de la societat civil com la Fundació per la Justícia i l’Observatori contra la Corrupció. En la trobada també han participat Antonio Montiel i José Manuel López, candidats de Podem a la presidència de la Comunitat Valenciana i de la Comunitat de Madrid respectivament.

Madrid i València, “desgraciadament”, com han convingut els compareixents, s’han convertit, amb els successius governs del PP, en “símbol de la corrupció i el balafiament”. La trobada d’este matí tenia com a finalitat visibilitzar esta condició i la manera en què les candidatures ciutadanes d’ambdós municipis, València en Comú i Ara Madrid, recolzades per Podem, inclouen la lluita anticorrupció, la regeneració democràtica, les mesures de control i transparència i la participació ciutadana com a eixos fonamentals dels seus programes.

Tant Jordi Peris com Manuela Carmena, que ha intervingut per mitjà de videoconferència, han desgranat les mesures que València en Comú i Ara Madrid inclouen en el seu programa, entre elles la immediata posada en marxa d’una auditoria ciutadana del deute incloent els processos de privatització i externalització dels servicis públics i les concessions municipals; la creació de Comitès d’Investigació de la corrupció institucional; la posada en marxa en el cas de València d’una Oficina del Bé Comú per a coordinar les accions empreses en les diferents àrees d’actuació municipal i vigilar que s’ajusten als interessos comuns de la ciutadania i d’un Observatori Municipal de la Corrupció en el cas de Madrid; i el compliment dels respectius codis ètics de València en Comú i Ara Madrid, que limiten salaris, càrrecs i duració del mandat. Per la seua banda, Antonio Montiel i José Manuel López han explicat les mesures de Podem per al govern autonòmic, mesures que estan en total sintonia amb les municipals. A això cal afegir les diverses i nombroses mesures i ferramentes que els programes de totes estes formacions inclouen per a garantir la participació ciutadana. L’objectiu és “implantar polítiques de govern sustentades en l’interès general i el bé comú i tornar la ciutat a la gent”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.