València en Comú celebrarà una assemblea reconstituent

 

La plataforma municipalista ha triat una Comissió de Garanties i renovat sis llocs de la seua Coordinadora amb, entre altres persones, la secretària d’Organització i el secretari de Participació de Podem València.

 

València en Comú (VALC) celebrarà en breu una assemblea reconstituent per a reforçar l’organització. El calendari per a aquesta assemblea es va aprovar el dilluns 19 de desembre en el transcurs d’un Plenari en el qual també es van renovar sis llocs de la Coordinadora de la plataforma municipalista. Entre les persones triades estan Lola Sáiz i Illán López, secretària d’Organització i secretari de Participació, respectivament, del Consell Ciutadà Municipal de Podem. També es va culminar en el Plenari, celebrat en La Morada, seu municipal de Podem, l’elecció d’una Comissió de Garanties.

.
La celebració d’una assemblea reconstituent de València en Comú, apunta des de la plataforma municipalista, “ve donada per la necessitat de corregir alguns dèficits organitzatius i de coordinació amb l’acció municipal, entre altres deficiències que s’han anat detectant durant els poc més de dos anys que porta en funcionament la plataforma. Volem realitzar una reflexió i debat col·lectiu entre totes les persones que apostem per aquest espai plural municipalista, una trobada que ens permeta reforçar l’organització i continuar aquests dos anys de govern que tenim per davant portant la veu de la gent a les institucions”. VALC expressa que “aquest procés està obert a tota la ciutadania. Aquelles persones que tinguen propostes seran benvingudes en els espais de reflexió col·lectiva”.

.
Des de la plataforma es considera que “les difamacions que es fan fora d’aquests espais no construeixen i mostren les intencions de trencar i deslegitimar un espai que moltes ‘nadies’ van construir amb il·lusió. Apostem per una València en Comú més forta que seguisca aportant la visió dels moviments socials al govern de la ciutat, un govern que no corre perill sinó tot el contrari, ja que volem dotar-lo de més contingut social, acostar-lo més a la gent i, per a açò, VALC és l’eina més útil que tenim”.

.
També es van renovar en el Plenari del dilluns 19 de desembre sis llocs de la Comissió Coordinadora de VALC després de culminar-se una elecció tant telemàtica com presencial. Totes les persones triades són militants actives o simpatitzants de Podem i dues d’elles, Lola Sáiz i Illán López, són respectivament la secretària d’Organització i el secretari de Participació del Consell Ciutadà Municipal de Podem València, “la qual cosa possibilita la coordinació i relació fluïda entre l’òrgan municipal de Podem i València en Comú mancant tenir una coordinació orgànica, ja que cal tenir en compte que la plataforma és un espai plural en el qual hi ha gent que ve de diferents organitzacions”.

.
L’elecció de la Comissió de Garanties també es va culminar en l’esmentat Plenari. Aquesta comissió “té la funció, com marca la llei, de salvaguardar els drets de les persones inscrites així com vetlar pel compliment del codi ètic que tots els càrrecs i assessores i assessors han de complir”. No obstant açò, abans d’abordar els assumptes encomanats en Plenaris anteriors, haurà de desenvolupar el seu propi reglament.

.
L’elecció de la Comissió de Finances i de les persones que seran vocals de València en Comú en les Juntes Municipals de Districte també es va culminar en l’esmentat Plenari.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.