València en Comú crida a la participació activa en Projectem en Comú

 

La plataforma municipalista inicia l’última fase d’una convocatòria en què la ciutadania decidix la destinació dels excedents salarials dels càrrecs públics de VALC

 

València en Comú (VALC) ha posat en marxa l’última fase de Projectem en Comú, una convocatòria feta pública el passat 13 d’abril i amb la que VALC pretén desenvolupar “els mecanismes que permeten una gestió dels excedents salarials dels nostres càrrecs públics d’acord amb els mecanismes del nostre Codi Ètic”. La plataforma municipalista va destinar 30.000 euros a la subvenció de projectes socials de moviments ciutadans, espais autogestionats i col·lectius socials. Una vegada rebuts projectes de qualsevol tipus, “és hora que la ciutadania participe. El termini per a donar el suport ciutadà als projectes és del 24 de maig al 7 de juny en la web https://valenciaencomu.org/és/projectem-en-comu-3/.

Cabecera_votaciones

Cal recordar que, com es va informar des de València en Comú al seu dia, que “a fi de poder arribar al nombre més gran d’actuacions possible, la quantitat màxima a subvencionar” no sobrepassaria els dos mil euros per projecte”. La data límit de presentació de projectes va ser el passat 27 d’abril. Ha arribat la tercera fase, en la que, una vegada seleccionades les propostes per una comissió de VALC triada per a esta comesa, és la ciutadania la que, entre les propostes seleccionades, donarà “el seu suport als projectes socials que considere més transformadors per a la ciutat”. Serà el pròxim 8 de juny quan es publique en la web de la plataforma municipalista (www.valenciaencomu.org) la relació dels projectes subvencionats i el resultat final de suports de tots els projectes presentats a votació popular.

La plataforma municipalista subratlla que, amb Projectem en Comú, “apostem per recolzar al teixit social de la ciutat, perquè els canvis no es produïsquen només en les institucions, sinó també en l’apoderament i organització de la ciutadania. Amb esta convocatòria, volem fer arribar el nostre suport, de manera real i efectiva, als projectes socials, als moviments ciutadans i, en general, als espais autogestionats que, en la seua diversitat, afavorixen processos d’apoderament popular, sempre que s’alineen amb els objectius que perseguix València en Comú a l’hora de construir la nova València democràtica, transparent i acollidora que desitgem”.

VALC informa de que “hem rebut projectes socials en diverses línies d’acció: participació ciutadana, cultura, sostenibilitat i drets i igualtat. I ara ens trobem en l’última fase. És l’hora que la ciutadania participe activament i decidisca amb el seu suport que projectes volen que s’implementen”. El termini per a donar el suport ciutadà als projectes és del 24 de maig al 7 de juny en la web https://valenciaencomu.org/és/projectem-en-comu-3/.

València en Comú fa en este sentit una crida “a tota la ciutadania per a participar en esta convocatòria de forma activa i donar el seu suport a aquells projectes que considere que transformen la nostra ciutat.  Per a la nostra plataforma municipalista, la consulta amb la ciutadania no es fa cada quatre anys, sinó que ha de ser una cultura de la democràcia present cada dia, perquè volem una ciutat transparent i on la democràcia siga una realitat”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.