València en Comú crida a la participació en el Dia Internacional del Comerç Just

 

La plataforma municipalista  subratlla el poder transformador del comerç per a la construcció  “d’un món més igualitari, sa i habitable”

 

Els actes commemoratius del Dia Internacional del Comerç Just arriben a València diumenge que ve 22 de maig. La Plaça de l’ajuntament serà l’escenari, durant tot el dia, d’una sèrie d’activitats per a tota la família organitzades per les entitats ciutadanes dedicades al comerç just. El lema és “Sóc Comerç Just”. València en Comú (VALC) s’ha sumat a esta celebració i ha fet una crida a la participació “en esta jornada de celebració d’una manera de comerç i consum radicalment diferent de les pràctiques convencionals”.

Cartel Día Mundial Comercio Justo

Segons València en Comú,  “el comerç just ens porta a problematitzar les nostres pràctiques com a consumidors i a prendre consciència de com actes aparentment trivials tenen una enorme transcendència tant en el nostre entorn més pròxim com a escala global”. En este sentit, VALC  aprofita esta celebració “per a reconéixer públicament l’important treball realitzat per les entitats i activistes vinculades al Comerç Just a l’hora de generar una consciència de la realitat i unes pràctiques d’intervenció i de relació entre nosaltres que han impregnat els moviments socials de les dues últimes dècades”. De fet, la plataforma municipalista reconeix que “deu molts dels seus encerts al saber i al fer de persones vinculades a estes entitats”.

València en Comú considera “de vital importància introduir el Comerç Just entre les nostres pràctiques quotidianes, en la mesura que contribuïx a la construcció d’una consciència ciutadana capaç de comprometre’s des del xicotet, d’una ciutadania conscient de les enormes implicacions de la suma de pràctiques individuals”.

VALC subratlla finalment la seua creença “en el poder transformador del Comerç Just, en la seua influència en la construcció d’un món més igualitari, sa i habitable. Estem convençudes de que el Comerç Just és una de les vies per a la construcció, entre totes, d’un futur millor per al nostre món, d’un futur en comú”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.