València en Comú crida a participar en la manifestació contra les violències masclistes

La plataforma municipalista, integrada en la Coordinadora Feminista de València, reitera en un comunicat la seua aposta per “la igualtat real entre hòmens i dones”.

 València en Comú (VALC) ha fet una crida a la participació de la ciutadania en la manifestació contra les violències masclistes prevista per a les set i mitja de la vesprada del dimecres 25 de novembre en el Parterre. La plataforma municipalista, que forma part de la Coordinadora Feminista de València, ha fet públic un comunicat en el que reitera la seua aposta per “una societat que porte per bandera la igualtat real entre hòmens i dones” i posa de manifest el seu rebuig de “qualsevol estigma del sistema patriarcal”.

 València en Comú recorda en el seu comunicat que “l’any 2015, han sigut assassinades 93 dones (incloent casos no oficials, transfòbics, filles de dones assassinades…), deu menys que en la totalitat de l’any passat i només una part de les més de 650 dones que han mort a causa de la violència masclista en els últims cinc anys”. Per a VALC, “el motiu de les seues morts ha sigut ser dona, ser dones en una societat patriarcal que se sosté sobre una base d’hegemonia de l’home enfront de la dona, la qual cosa porta a estes a suportar dia rere dia les múltiples violències exercides per este sistema”. I la plataforma municipalista explica què entén com a violència: “Entenem com a violències  no sols els colps, sinó la violència i el maltractament psicològic a què desenes de dones estan sotmeses en les seues cases, entenem per violència la privació de la independència econòmica de la dona enfront de l’home, entenem per violència els sostres de vidre i les bretxes salarials. Entenem com una violència més la invisibilización contínua de la dona, moltes vegades relegada a posicions secundàries o a mers objectes, tant en la vida laboral com en la vida pública, on les dones continuen sent destinades a les labors reproductives i de l’atenció”.

València en Comú subratlla que lluita “dia rere dia contra les opressions que el sistema patriarcal ens brinda. Des d’ací, intentem avançar cap a una societat feminista en què ja no siga necessari tornar a dir ‘Ni una menys’, en la que la dona puga ocupar llocs que la societat té interioritzats com propis dels hòmens”. En este sentit, VALC rebutja en el seu comunicat “qualsevol estigma del sistema patriarcal, apostant així per una societat que porte per bandera la igualtat real entre hòmens i dones”. Així mateix, denúncia que “les discriminacions, el control i les agressions són igualment violències masclistes, per la qual cosa cal combatre-les a totes per igual i intentar acabar amb la desigualtat, entenent esta com en nucli central del problema, igual que, encertadament, ho ha entès l’Ajuntament de València”.

VALC recorda la seua presència a Madrid el passat 7 de novembre “reivindicant el fi de qualsevol tipus de violència masclista”, però opina que, “a pesar del triomf de la Marxa Estatal” contra les violències masclistes, “hem de seguir en lluita contra el patriarcat no sols en les institucions, sinó també en els carrers, en la nostra rutina diària”.

Per estes raons, València en Comú, que forma part de la Coordinadora Feminista de València, “invita a tota la ciutadania a participar en la manifestació del 25 de novembre a les 19:30 hores en el Parterre on, totes unides una vegada més, alçarem la veu per a dir que les dones estan en la lluita, per a dir prou a les violències masclistes”.

Cartel-Mani-25N-contra-las-violencias-machistas1

Bookmark the permalink.

Comments are closed.