València en Comú davant l’intent de frau en les eleccions a Comissió Coordinadora

 

Des de la Comissió Coordinadora de València en Comú volem traslladar-vos quina és la situació actual dels processos de votació telemàtica, les conseqüències que ha tingut per als mateixos l’intent de sabotatge i l’estat de les actuacions, que inevitablement havíem de dur a terme i anunciem en el Plenari d’ahir, huit de setembre.

 

Poster campaña 03En primer lloc volem deixar clar que la nostra denúncia es limita als fets dels que comptem amb proves i que consten en l’informe que es va presentar ahir: des d’una mateixa IP s’ha produït el registre de huitanta-tres votants per mitjà de l’ús de dades falsejats, presumible obtinguts d’una llista de personal interí de la Junta d’Andalusia, disponible públicament en internet, utilitzant per a això documents acreditatius de la vinculació amb València manipulats i números de telèfon virtuals, adquirits en internet.

La nostra denúncia es limita a l’ocupació d’identitats suplantades en un procés electoral intern, sense entrar en la valoració de les finalitats perseguides, ni en els possibles efectes en el resultat de la votació. Esta acció pot tindre per fi influir en el resultat del procés o desacreditar-lo tècnicament i políticament. A priori, no podem saber quina de les dues coses és la que pretenien els autors.

El nostre compromís amb el respecte als drets fonamentals, des del dret a la identitat i pròpia imatge, la qual cosa ens porta a reaccionar amb tot el rigor contra la suplantació detectada, com el dret a la presumpció d’innocència, garantia fonamental en els processos penals.

Així mateix, intensificarem els nostres esforços perquè l’anul·lació de la votació a la Comissió Coordinadora acordada pel Plenari, per a obrir-la novament, prèvia depuració del cens d’inscrits, i fer-la coincidir amb la votació d’elecció de vocals per a les Juntes Municipals de Districte, votació que es tanca el diumenge díhuit de setembre.

València en Comú som una organització transparent per a fora i cap a dins, per la qual cosa denunciem allò que s’ha ocorregut, ja que és un atac per a la nostra democràcia interna i estes pràctiques no tenen cabuda en VALC.

Davant d’este dur colp, continuem treballant per construir una organització forta, oberta i transparent que estiga al servici de la gent i transforme esta ciutat en comú.

Comissió Coordinadora de València en Comú

Bookmark the permalink.

Comments are closed.