València en Comú declararà València Ciutat insumisa al TTIP

Jordi Peris, candidat a l’alcaldia de València en Comú, considera que el Tractat Transatlàntic del Comerç i la Inversió “és un atac als serveis públics i els drets de la ciutadania”.

Una pancarta de València en Comú, la plataforma municipalista que aspira a governar l’Ajuntament, jalonava ahir la manifestació contra el TTIP (Tractat Transatlàntic del Comerç i la Inversió) que va recórrer els carrers de València dissabte passat. Era la primera vegada que parteix de la candidatura de València en Comú a l’Ajuntament, encapçalada pel seu candidat a l’alcaldia, Jordi Peris, acudia agrupada a una manifestació. Peris va aprofitar l’ocasió per a anunciar la intenció de València en Comú de declarar València “ciutat insubmisa al TTIP.

València en Comú recorda en aquest sentit que el Tractat Trasatlàntic del Comerç i la Inversió (TTIP) que estan negociant Estats Units i la Unió Europea a porta tancada, amb total secretisme i opacitat, és un atac als drets socials de les persones i una amenaça per a la democràcia, en anteposar l’interès comercial d’inversors i empreses transnacionals l’interès general. La seua aplicació suposaria, en la pràctica, que les lleis del comerç governarien la vida de la gent i el desmantellament real dels serveis públics. És per açò que Jordi Peris subratlla que “és molt important mantenir informada a la ciutadania sobre el contingut del Tractat i alertar sobre el gran perill que suposa i açò és alguna cosa que farem tant des de fora com des de dins de l’Ajuntament. I per açò hem participat en la manifestació contra el TTIP del dissabte 18 d’abril”.
CC41yXxWMAAb3ud
Jordi Peris va declarar el dissabte que “el TTIP representa tot allò contra el que lluita la ciutadania organitzada a València en Comú: la primacia dels interessos comercials sobre els drets de les persones. Des del local cal impedir per tots els mitjans que açò siga així i l’Ajuntament ha d’evitar, en col·laboració amb les administracions autonòmica i nacional, la pèrdua de competències en matèries de legislació social, protecció al consumidor i medi ambient que el Tractat comporta. València ha de declarar-se ciutat insubmisa al TTIP”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.