València en Comú denúncia la censura que exercix Rita Barberá

Jordi Peris, candidat de VALC a l’alcaldia, afirma que Barberá, “en compte de netejar l’ajuntament de corrupció, embruta els carrers amb repressió i intolerància”.

València en Comú s’ha fet eco, en un comunicat fet públic el 3 de maig, de l’esborrament d’una intervenció artística ciutadana en el barri del Cabanyal. Segons VALC, “la mostra consistia en una sèrie de fotografies de grans mides de veïns i veïnes del Cabanyal realitzades per Jorge López, fixades en un mur veí a la Casa dels Bous amb el permís dels propietaris”. Es tracta d’un projecte, apadrinat per l’artista JR, guanyador del prestigiós premi TED, que s’ha dut a terme en desenes de barris del planeta, com les faveles de Valparaíso o els suburbis de grans ciutats africanes, a fi de visibilitzar i dignificar la població marginada. València en Comú considera que l’esborrament d’esta intervenció artística és “una nova mostra de la intolerància i el menyspreu cap a la ciutadania que l’alcaldessa de València ha demostrat al llarg dels seus massa anys de govern”.

 

València en Comú subratlla en el seu comunicat que ”l’espai públic ha d’estar al servici de la ciutadania. És un dels eixos principals del programa de govern de València en Comú. És indignant veure com l’Ajuntament exercix la censura en l’actuació dels veïnes i veïns que dinamitzen els espais abandonats i que es preocupen perquè la cultura inunde els carrers de la ciutat, mentres manté en situació lamentable un bon nombre de solars i espais abandonats en tota València, per més que els i les veïnes reclamen el seu ús i la seua rehabilitació.

A això hauria de dedicar-se l’Ajuntament, a usar els seus recursos per a netejar i arreglar tots eixos solars que estan en condicions terribles, plens de runes i brutícia que impossibiliten el seu ús en el Cabanyal i en molts altres barris de la ciutat”.

A continuació, VALC denuncia que “l’atemptat perpetrat per l’Ajuntament revela també la seua concepció de la cultura, vertical i excloent, com ha vingut sent durant tots estos anys, en els que només ha importat l’atenció al turisme i els grans esdeveniments.

El carrer és un espai de creació i ha de promoure’s el seu ús per a activitats culturals, perquè la cultura naix de la gent, que no és tan sols consumidora, sinó també creadora. Així ho entenem en València en Comú i s’arreplega en les nostres propostes per al desenvolupament de la cultura municipal”.

Per la seua banda, Jordi Peris, candidat de València en Comú a l’alcaldia, opina que “seria molt millor que Barberá es dedicarà a netejar l’ajuntament de corrupció, en compte d’embrutar els carrers amb repressió i intolerància”. En este sentit, Peris assenyala que “en València en Comú entenem que les institucions públiques estan per a garantir els drets de les persones; en este cas, el dret a la llibertat d’expressió, base fonamental de la convivència i la democràcia”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.