València en Comú es suma al rebuig de la presència feixista este cap de setmana en la nostra ciutat

 

Este pròxim dissabte 21 de maig tindrà lloc a València un vergonyós acte en el qual es donaran cita representants del feixisme estatal i europeu, destacant la presència de la néta del dictador italià Benito Mussolini.

 

El feixisme és un ens polític que s’alimenta de carronya, necessita de societats ferides en les quals créixer. Viu de la frustració de les gents, incapaces de treballar la contradicció dels nostres temps, la incapacitat del nostre sistema de satisfer els apetits que desperta. No volem en la nostra ciutat al feixisme, que ha sigut sempre, com ens ensenya la nostra història, un malson de sofriment. El seu horror no és fruit d’una desviació, d’una fallada o d’una traïció: l’horror és la seua essència mateixa.

photo_2016-05-20_15-19-59

A València en Comú estem orgulloses de viure i de construir una ciutat i un país, els habitants del qual, davant la duresa dels temps, han sabut anar a cercar les solucions a les seues desgràcies entre la solidaritat, la tendresa i l’alegria. Aquesta esperança ens diu que prompte podrem estar orgulloses d’un govern en què també reconeixerem l’alegria de la lluita solidària. No volem en la nostra ciutat la presència ombrívola de l’horror i la tirania.

Per tot açò, i en resposta a una presència que en si mateixa pretén ofendre la dignitat de la memòria de resistència al feixisme en la nostra ciutat, des de València en Comú, recolzem i ens vam sumar a la iniciativa que s’ha llançat des de la societat civil organitzada en la plataforma d’organitzacions i entitats “València Lliure de Feixisme” sol·licitant de les institucions que s’impedisca la celebració d’un acte d’exaltació de la barbàrie feixista.

Així mateix, convoquem a la ciutadania a participar en les diferents accions que tindran lloc el dissabte 21 de maig en la nostra ciutat, en resposta a la presència feixista en València. A les 11:30 hores, en el Cementeri Civil de València, tindrà lloc la col·locació d’una placa d’homenatge a les víctimes dels bombardejos de l’aviació feixista durant la Guerra Civil. A la vesprada, convocada per la plataforma d’organitzacions i entitats “València Lliure de Feixisme” tindrà lloc una manifestació que eixirà a les 18:30 hores des del Parterre i pel carrer de la Pau i Sant Vicent acabarà en la Plaça de l’Ajuntament.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.