VALÈNCIA EN COMÚ exigix una política europea d´acollida basada en els drets humans

 

Les persones que formem València en Comú considerem indignant el que està passant en les fronteres d’Europa en relació amb les persones migrants i refugiades que intenten entrar al nostre territori. No podem tolerar ni un segon més la massacre que, per acció i per omissió, s’està perpetrant en les nostres fronteres en nom d’Europa. És menyspreable que el Mediterrani s’haja convertit en la trapa d’una fortalesa governada per una democràcia mutilada.

La perifèria del continent europeu és un espai sense drets, opac i brutal. Mentres milers de persones patixen i moren a les portes dels nostres estats, els nostres dirigents miren a un altre costat i calculen els costos econòmics que esta tragèdia pot suposar-los. Per això, des de la solidaritat amb els desplaçats, ja siga per causa de la guerra, la barbàrie, la tirania o la misèria, considerem necessari recolzar i reforçar el treball que han realitzat els regidors de l’Ajuntament de València, especialment en matèria de drets humans.

Creiem que els poders públics, des de l’àmbit local fins als poders supranacionals, han de treballar amb les organitzacions i entitats que han centrat la seua labor en l’atenció a persones desplaçades directament i solidàriament, sense cap tebiesa.

Estem veient –sense poder fer res a nivell individual– com persones que, igual que nosaltres, van tindre una ciutat, un poble, un entorn que van viure com propi i del que han sigut expulsades –tal vegada per sempre– vaguen davant de nosaltres en un limbe jurídic i en un infern humanitari. Exigim, des dels barris i les institucions, una política d’acollida que es regisca pels principis que volem per a nosaltres. Exigim drets de ciutadania universals per a totes, tal com arreplega la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.