València en Comú exigirà una quota de discriminació positiva

Segons València en Comú, esta quota de discriminació positiva en les contractacions municipals pal·liarà l’alta taxa de desocupació entre lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

Neus Fábregas, número quatre de la candidatura municipal de València en Comú, es va reunir el dimarts 12 de maig amb Fani Boronat i Mariana Ureña, Coordinadora i Secretària d’Organització, respectivament, del col·lectiu Lambda. Totes van estar d’acord en què “la transversalitat en educació, sanitat, igualtat i ocupabilitat són necessàries per a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals”.

La reunió va tindre un to jovial i es va posar de manifest en la mateixa la convergència entre les demandes del Col·lectiu Lambda i les idees arreplegades tant en els principis polítics com en el programa municipal de València en Comú.

Fani Boronat i Mariana Ureña van informar Neus Fábregas de que el col·lectiu Lambda, “a pesar de la importantíssima labor social” que du a terme, tant en matèria de salut com d’integració al llarg dels seus trenta anys d’història, ha vist retallades “de forma considerable” les subvencions que percep. En este sentit, Neus Fábregas els va transmetre que, des de València en Comú, es procurarà que l’Ajuntament pressione als governs autonòmic i estatal “per a aconseguir revertir l’actual política de retalls i privatitzacions de servicis que implica un progressiu deteriorament del nostre sistema revisant-se les subvencions innecessàries en un context d’emergència social redistribuint-les entre altres àrees més prioritàries. El fi és garantir els drets bàsics de la ciutadania”.

Fábregas també va anunciar que València en Comú “treballarà per a reduir la importantíssima taxa de desocupació que tenen els membres d’este col·lectiu”, recordant que una de les propostes electorals de la plataforma municipalista és “l’exigència d’una quota de discriminació positiva en les contractacions d’empreses, ajuntament i subcontractacions”.

En nom de València en Comú, Neus Fábregas va brindar tot el suport necessari, “que ara no existix per part de l’Ajuntament, que cada vegada posa més traves en permisos, dates i informes”, per a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI. Per a la número quatre de la candidatura de VALC, “no podem continuar marcant les diferències en discriminació, racisme i homofòbia. Cal atallar açò de forma immediata”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.