València en Comú exigix a Rita Barberá que es retire de les eleccions

El candidat de la formació que recolza Podem, Jordi Peris, lamenta el deteriorament de la imatge de l’ajuntament per l’actitud irresponsable de l’alcaldessa, investigada per la fiscalia.

Jordi Peris, candidat a l’alcaldia per València en Comú, la plataforma municipalista que recolza PODEM, ha assegurat que “una ciutat com València, plena de treballadors honrats, no mereix que algú com Rita Barberá estiga en l’ajuntament, ni governant ni en l’oposició”. Per això, emplaça a la candidata del PP a retirar-se de la carrera electoral: “Si a Barberá li quedara quelcom de dignitat i de respecte per la ciutadania de València, es retiraria immediatament. Algú que senta amor per esta ciutat, com ella assegura, no humiliaria d’eixa forma a la seua gent”.

Davant de les investigacions obertes per la fiscalia sobre el balafiament institucional de l’alcaldessa, Peris ha declarat que “s’ha demostrat que el govern del Partit Popular està basat en l’espoli dels béns públics i que a València s’ha creat un clima d’impunitat davant de la corrupció que fa que els càrrecs polítics tinguen la sensació que poden malgastar els diners públics sistemàticament sense que hi haja cap conseqüència. En una ciutat com València, sumida en una greu crisi econòmica, eixe ús irresponsable dels recursos de l’ajuntament és doblement greu. D’una banda, consolida la desconfiança de la ciutadania en els seus representants i, d’altra banda, impedix la posada en marxa, per falta de pressupost, de projectes socials que la ciutat necessita”.

Davant d’eixa situació, Peris ha assenyalat que “València necessita urgentment un procés de regeneració democràtica integral”, recordant les mesures que València en Comú proposa per a això en el seu programa i en el seu pla de xoc. Peris ha fet insistència en la creació d’una Comissió d’Investigació “que pose en negre sobre blanc les activitats econòmiques de l’ajuntament, la naturalesa dels contractes, les concessions, i investigue les possibles comissions i prebendes que les hagen acompanyat”. Ha recordat que, a més de mirar al passat, València en Comú aposta per crear les condicions perquè en el futur el balafiament i la corrupció deixen de ser possibles en l’ajuntament i ha detallat el seu paquet de mesures per a assegurar la transparència i les bones pràctiques, així com per a acabar amb les ‘portes giratòries’ que vinculen els càrrecs polítics amb les empreses privades.

A més de sol·licitar la retirada de la candidata popular de la carrera electoral, Peris ha exigit a Barberá que torne a la ciutadania valenciana els diners que li ha usurpat i s’ha mostrat optimista davant de la possibilitat que un nou govern municipal, “format per una majoria progressista, consensue ràpidament les mesures necessàries per a lluitar contra la corrupció i el balafiament en el consistori”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.