València en Comú finalitza la campanya “prenent” València per a la ciutadania

La plataforma municipalista ha recorregut hui la ciutat “denunciant els excessos del PP i anunciant les nostres mesures de govern municipal”

València en Comú ha decidit tancar la campanya amb un conjunt d’accions per tota València que suposen, en paraules de la plataforma municipalista, “una presa simbòlica de la ciutat per part de la gent”. Grups de persones de la formació i simpatitzants han recorregut diversos espais ciutadans, desplegant pancartes i missatges per a denunciar els problemes i anunciar les solucions que València en Comú proposa en el seu programa de govern municipal.

El lema “La ciutat que volem és la ciutat del veïns dels barris i de l’horta” s’ha desplegat en Benimaclet, recordant la importància de l’horta i que en el programa es contempla la paralització definitiva del PGOU; també en El Cabanyal, on la proposta és clara: “rehabilitació sense destrucció”, i també en el Mercat Central, destacant la importància del comerç de proximitat.

Cierre campaña 4

Davall el lema “València ciutat de drets”, hi ha hagut diverses parades. Una contra l’exclusió social en la Direcció General de Benestar Social, on fa poc va morir una persona sense llar, fet que va ser denunciat per València en Comú. Enfront de l’antic hospital de La Fe, espai vinculat a la pròpia història de la constitució de València en Comú, ja que en ell ha celebrat plenaris i assemblees, s’ha reivindicat l’accés a la salut universal. En el descampat de l’ermita d’Orriols, el missatge ha expressat la voluntat de declarar València ciutat lliure de desnonaments. I davant de la porta del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), s’ha reivindicat una València lliure de batudes i CIES.

Cierre campaña 7

“València ha sigut el laboratori de la corrupció” és el lema desplegat enfront de l’Àgora, l’arquitecte del qual, Santiago Calatrava, va cobrar 15 milions d’euros per la maqueta d’un projecte que mai es va a construir, exactament el mateix que costa mantindre obert un hospital durant un any. En el Pont de les Flors també s’ha recordat el balafiament i el mal govern davant del fet de que Rita Barberá es gasta en les flors del pont l’equivalent al cost anual de tres metges. El programa de València en Comú inclou un bon nombre de mesures contra la corrupció i a favor de la transparència, entre elles l’auditoria ciutadana del deute i els contractes de l’ajuntament, la posada en marxa d’un Comité d’Investigació de la Corrupció i la creació d’una Oficina del Bé Comú.

Cierre campaña 5

Enfront de l’Institut Lluís Vives, “El canvi és ací i ara” recorda la importància de l’educació. I al carrer Colom s’ha portat la reivindicació d’un treball digne. En el seu programa, València en Comú inclou la creació d’ocupació directa i indirecta i la lluita contra la precarietat laboral, amb mesures com la posada en marxa d’un segell municipal de contractació per a garantir que les empreses amb què l’ajuntament treballe respecten els drets laborals.

Cierre campaña 2

En la plaça de la Reina, davall el lema “Places per a la gent, no rotondes i aparcaments” i en les Naus de Ribes, en Russafa, reivindicant la reapropiació d’espais públics i privats en desús, València en Comú recorda que l’espai públic ha de ser de la ciutadania i exposa el seu programa de govern que advoca pel dret a la ciutat i per una València integradora, amable, sostenible i ecològica.

Cierre campaña 6

El recorregut ha finalitzat en la plaça de l’Ajuntament on activistes i simpatitzants de València en Comú han format les paraules “Amb tu Podem”.

Cierre campaña 8

Bookmark the permalink.

Comments are closed.