València en Comú lamenta el rebuig del PSOE federal a formar una candidatura unitària al Senat

 

La plataforma municipalista considera que esta és “una ocasió perduda” de sumar forces en el Senat per a “treballar pel nostre país” en pro de “grans canvis”

 

València en Comú (VALC), davant del rebuig del Comité Federal de Llistes del Partit Socialista Obrer Espanyol de formar, en clau valenciana, una candidatura conjunta per al Senat formada per PSOE, Podem, Compromís i Esquerra Unida, ha fet públic que lamenta esta decisió, que considera “una ocasió perduda de sumar forces per a treballar pel nostre país” i manifesta la seua creença en què són necessaris “grans canvis” que només poden vindre de la mà de “grans acords”.

València en Comú recorda que el Plenari de la plataforma municipalista celebrat el passat 6 de maig “va prendre la decisió de recolzar la candidatura de confluència entre Compromís, Podem i EUPV per a les eleccions generals del pròxim 26 de juny”. En la resolució aprovada s’afirma que VALC no es posiciona “amb caràcter previ ni per una fórmula organitzativa ni per una metodologia per a articular este espai d’unitat” i plantejava “com a única condició que es prioritzara l’objectiu d’arribar a un acord inclusiu i plural i que este acord es traduïra en una candidatura unitària en les eleccions generals. Per a la consecució d’este objectiu, s’apel·lava a la capacitat de col·laboració i la generositat dels actors que, a priori, poden tindre un paper rellevant en la construcció de la confluència en el nostre territori: Podem, Compromís i Esquerra Unida-Unitat Popular”.

La plataforma municipalista recorda que en eixe document polític s’arreplega expressament que “la unitat en la col·laboració no sols és una exigència ètica, sinó que, en les actuals circumstàncies, té un component estratègic ineludible: perquè este procés siga l’inici d’un temps de canvi real; no podem descuidar cap àmbit institucional, la candidatura ha de prendre molt seriosament l’estructura bicameral de l’actual sistema, valorant en la seua justa mesura el paper de fre que pot jugar un Senat amb majoria absoluta contrària al canvi”.

València en Comú subratlla que “la consciència compartida de que el Senat pot ser un instrument decisiu per a afavorir o obstaculitzar polítiques de canvi real ens va portar a saludar i compartir l’esperit de la proposta arreplegada en el manifest de suport de més de dos-cents alcaldes i portaveus municipals del PSPV-PSOE a la resolució de la Comissió Executiva Nacional de la dita formació proposant un acord electoral amb Compromís i Podem en clau valenciana per al Senat”. No obstant això, “hui, divendres 13 de maig, ens arriba la notícia que esta proposta ha sigut rebutjada pel Comité Federal de Llistes de la formació”.

VALC “lamenta l’ocasió perduda de sumar forces per a treballar pel nostre país, en el Senat. Creiem que la nostra ciutat i el nostre país necessiten de grans canvis i que estos canvis han d’arribar de la mà de grans acords. No obstant això, els fets ens porten a dubtar d’estos vells partits estiguen disposats a acords amb la ciutadania”.

València en Comú finalitza les seues consideracions matisant que “les nostres òbvies diferències no ens han impedit treballar per a portar el canvi a la nostra ciutat. No neguem les distàncies, encara que també afirmem que hi ha espais perquè les nostres gents puguen treballar juntes”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.