València en Comú mostra la seua condemna del terrorisme i se solidaritza amb el poble francès.

València en Comú (VALC) mostra la seua solidaritat amb el poble francès després de la sèrie d’atacs coordinats que van tindre lloc a París anit i que han causat 127 morts i més de 200 ferits. Els atemptats, atribuïts a terroristes jihadistes, han motivat la convocatòria d’una concentració en la Plaça de la Mare de Déu a les set d’esta vesprada. La convocatòria ha partit de totes les institucions valencianes.

En este sentit, VALC fa una crida a tota la ciutadania perquè se sumeix a esta concentració “a fi de condemnar els brutals atemptats d’anit i mostrar el nostre suport a les víctimes i a les seues famílies i la nostra solidaritat amb el poble francès, que va encunyar un lema tan bell com a llibertat, igualtat i fraternitat, xafat a París amb acarnissament i sagnant menyspreu cap a la llibertat i la vida”.

Ilustración de Jean Jullien

Ilustración de Jean Jullien

Des de la plataforma municipalista se subratlla que “la por no pot robar-nos la nostra llibertat democràtica. I tampoc ha de robar-nos els valors d’igualtat i fraternitat que s’expressen a través de la tolerància i respecte als drets humans que tant han costat d’aconseguir i que tan amenaçats estan hui en dia”. Per això, València en Comú vol incidir en que la terrible realitat dels atemptats no ha de suposar ni una minva de la llibertat ni un augment de la intolerància, el racisme i la islamofòbia: el que fa un grup de terroristes no reflectix el que milions de persones musulmanes pensen, senten i fan.

L’atemptat de França, desgraciadament, s’inscriu en un conjunt d’atemptats que han tingut lloc tant en països occidentals com no occidentals (Pakistan, Síria, Tunis, Iemen, Líban, etc.), comeses amb armes fabricades i venudes per Estats Units i Europa i que s’han saldat amb milers de víctimes. “Estem contra tota violència exercida en qualsevol lloc del món i el nostre compromís és amb la pau i la democràcia real. La por i el dolor que este horrible atemptat han provocat no poden justificar l’augment de la injustícia i la intolerància, ni cap minva en els ideals de llibertat, igualtat i fraternitat”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.