València en Comú no acudirá a la reunió a Madrid sobre la V-21

València en Comú considera que la reunió que està prevista el pròxim 10 de maig a Madrid amb el Director General de Carreteres i representants de l’Ajuntament de València no respecta l’acord del ple. La contrapropuesta de l’alcalde Joan Ribó no està recolzada ni per tècnics ni pels col·lectius socials afectats per l’ampliació.

 

La setmana vinent una delegació de l’Ajuntament es desplaçarà a Madrid per a reunir-se amb el Ministeri de Foment. A la reunió, sol·licitada després del ple del passat mes d’octubre en el qual es rebutjava l’ampliació i s’instava al Ministeri de Foment a mantenir aqueixa inversió en el territori valencià, però centrant-se en la mobilitat col·lectiva (transport públic) i en la mobilitat sostenible. Una inversió més d’acord amb el model de mobilitat impulsat pel Govern de la Nau. Les resolucions del ple han de ser respectades, per tant, no té molt sentit presentar una proposta alternativa, i més una vegada adjudicat el projecte

 

És necessari recordar que aquest projecte depredará 80.000 metres quadrats d’horta que estan dins de la denominació d’origen de la Xufa de València i que es troben actualment produint. Que aquesta ampliació xoca frontalment amb el Pla d’Acció Territorial de l’Horta i amb la Llei de l’Horta.

 

Després d’estudiar la proposta presentada per l’alcalde per a modificar el projecte d’ampliació de la V-21, València en comú considera que la proposta de Ribo, recolzada pel PSOE, no respecta l’acord del ple, arriba tard i és poc valent respecte al model d’infraestructures sostenibles pel qual ha apostat la nostra ciutat.

 

Aquesta alternativa, igual que el projecte aprovat pel Ministeri de Foment, deixa oberta la porta per a la futura ampliació de l’accés nord. Una infraestructura faraònica totalment innecessària per a la ciutat i per al port. Aquest model depredador de desenvolupament no pretén una altra cosa que reactivar la bambolla de les obres públiques, amb projectes innecessaris que destrossen el nostre territori i empobreixen a la nostra població i a les nostres institucions.

 

Necessitem que les inversions en la nostra comunitat revertisquen en la millora de la vida de les persones no en fantasies i ocurrències dels mateixos que quasi ens arruïnen fa uns anys. Perquè açò es done, l’Estat ha d’escoltar la veu dels Ajuntaments, però ja sabem que aquest Govern per regla general escolta poc, o gens.   

     

No hi ha un projecte seriós, ni cap tècnic que ho avale. La proposta no està recolzada ni per l’Ajuntament d’Alboraia ni per la Consellería. No posseeix el suport dels col·lectius socials afectats per l’ampliació. Manca de participació ciutadana, no s’ha exposat públicament perquè poguera ser debatuda per la població.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.