València en Comú participa en la manifestació de València contra les violències masclistes

valc_cartel15n_1

 

 

La plataforma municipalista es suma a la manifestació del pròxim 25N contra les violències masclistes, organitzada pel Moviment Feminista de València.  

 

València en Comú (VALC) es suma un any més a la gran manifestació en el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, prevista per a les set i mitja de la vesprada del divendres 25 de novembre a València i organitzada pel Moviment Feminista de València. VALC  anima a la ciutadania a participar en aquesta gran manifestació portada a terme per a reclamar “la eradicació de totes les violències masclistes a les que seguim sotmeses les dones en tots els àmbits de les nostres vides”.

 

VALC subratlla el seu suport a l’ “objectiu d’ aquesta manifestació de denunciar les violències masclistes i la falta de resposta contundent per part de les administracions i els governs, així com visibilitzar que el moviment feminista és la clau de la transformació cultural i social”. La plataforma municipalista considera que “sense les dones, no hi haurà revolució” per tant fa una crida perquè “totes juntes, practicant l’autoorganització, l’empoderament i l’autodefensa feminista, tornem a dir prou a les violències masclistes i a reivindicar poder viure i gaudir de les nostres vides i relacions lliures”.

 

La plataforma municipalista, en aquest dia assenyalat, es manté ferme amb el seu posicionament per “una societat que porte per bandera la igualtat real entre homes i dones” i posa de manifest el seu rebuig a “qualsevol estigma del sistema patriarcal”. València en Comú denúncia, que les violències masclistes representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la mitat de la població, i fa una crida a les autoritats contra la violència sexual que pateixen totes les dones i les xiquetes refugiades.

 

València en Comú mostra el seu total i absolut rebuig de sostindre una societat que permeta, que en aquest últim any hagen sigut assassinades 74 dones (incloent casos no oficials, transfòbics, filles de dones assassinades, etc) i que des de l’ any 1.999, comptabilitzem més de 1.378 feminicidis per violència masclista en l’ Estat Espanyol.

 

Per a VALC, “el motiu de les morts ha sigut simplement ser dona, ser dones en una societat patriarcal que es sosté sobre una base d’ hegemonia i de violències de l’ home cap a la dona”. “Entenem com violències no sols els colps, sinó la violència i el maltractament psicològic a què desenes de dones estan sotmeses en les seus cases. Entenem per violència la privació de la independència econòmica de l’home sobre la dona, entenem per violència els sostres de vidre i les bretxes salarials. Entenem com una violència més la invisibilització contínua de la dona, moltes vegades relegada a posicions secundàries o a simples objectes, tant en la vida  laboral com en la vida pública, on les dones continuen sent destinades a les tasques reproductives i de la cura”.

 

València en Comú subratlla que necessitem sostenir i visibilitzar la lluita cada dia contra “les opressions que el sistema patriarcal ens imposa. Des d’ ací, intentem avançar cap a una societat feminista en què ja no siga necessari tornar a dir ni una menys, en la que la dona puga ocupar llocs que la societat té interioritzats com a propis dels homes”.

 

VALC és suma a la reivindicació i fa una crida al perquè, com assenyala el manifest de la convocatòria, “Ens va la vida en això. Perquè volem una vida lliure i lliure de violències”.

Aquest 25N, ens veiem als carrer de València. ENS VOLEM VIVES I LLIURES!!!!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.