València en Comú participa en una trobada de plataformes municipalistas a París

 

15056471_1206858769408644_2820970582007221023_n

 

La formació valenciana aporta la seua visió a la difusió de les experiències municipalistas de l’Estat Espanyol en la capital francesa.

 

València en Comú (VALC) participa a París en una trobada de plataformes municipalistas de l’Estat Espanyol que es desenvoluparà els dies 23 i 24 de novembre. Junt amb VALC, estaran Barcelona en Comú i la Marea Atlàntica. Amb la denominació de “Ciutats en transició i lluites ciutadanes”, es pretén exposar i difondre les experiències municipalistas espanyoles en la capital francesa i contribuir a la internacionalització d’este moviment.

 

La trobada, que s’inscriu en un projecte cridat La ciutat dels Comuns (www.commonspolis.org), ha sigut organitzada per l’empresa Empodera Consultors, dedicada a contribuir nacionalment i internacionalment a l’apoderament de la ciutadania, i el Moviment Utopia, una cooperativa francesa d’educació popular. El patrocini és de l’organització suïssa Fundació Charles Leópold Mayer per al Progrés de l’Home.

Els objectius d’esta trobada sobre Ciutats en Transició i Lluites Ciutadanes són, segons els organitzadors, “contribuir a la transició cap a una Europa de les ciutats i els ciutadans, socialment justa i respectuosa amb les generacions futures” i que tinga en compte “els límits del planeta”. És a dir, contribuir a “una Europa dels comuns”, a més de “difondre a França les experiències municipalistes de l’Estat Espanyol, generar un diàleg entre estes experiències per a comprendre la seua diversitat històrica i organitzativa així com els problemes i desafiaments que afronten”.

També es té intenció de “crear relacions bilaterals entre estes plataformes polítiques i els moviments ciutadans, organitzacions i think tanks a França i a Europa lligats als moviments dels comuns, de la transició de les ciutats, de l’ecofeminisme, el ‘bon viure’, de la justícia climàtica i de l’economia social i solidària”.

Tots estos aspectes seran exposats per representants de València en Comú, Barcelona en Comú i la Marea Atlàntica i debatuts amb les persones assistents a la trobada, en l’organització de la qual ha tingut un paper fonamental Empodera Consultors, promotora d’un observatori de les polítiques, experiències i iniciatives de les plataformes de govern local en l’Estat Espanyol “per a contribuir a la internacionalització d’este moviment”. La trobada de París s’emmarca dins d’este projecte, el primer pas de la qual va ser una trobada de ciutats rebels que va tindre lloc a València el passat mes de juny.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.