València en Comú posa en marxa la II Edició de Projectem en Comú

La plataforma municipalista destinarà 34.000 euros dels excedents salarials dels seus càrrecs públics a projectes socials realitzats per entitats de la ciutat.

 

València en Comú (VALC) ha posat en marxa la seua segona edició de Projectem en Comú, una iniciativa que consisteix en destinar part de l’excedent salarial dels seus càrrecs públics a projectes socials realitzats per entitats de la ciutat de València. Seran 34.000 euros els destinats en esta ocasió als projectes mencionats, amb especial incidència sobre quatre línies d’acció: Drets en Comú, Igualtat en Comú, Cultura en Comú i Sostenibilitat en Comú. La data límit de presentació de projectes és el pròxim 9 de febrer.

.
Com és sabut, els càrrecs públics de VALC que estan a l’Ajuntament i a la Diputació, complint amb el que s’estableix al Codi Ètic de la plataforma municipalista, es comprometeren a percebre un salari que mai excediria tres salaris mínims interprofessionals. Part de l’excedent dels salaris es destinaria a projectes socials realitzats per entitats de la ciutat i és així com va nàixer Projectem en Comú, la segona edició del qual s´ha posat en marxa. VALC recorda que sempre ha defensat que “la ciutat la fan les persones” i que “és la societat civil organitzada la ferramenta fonamental amb la qual ens organitzem, ens trobem, somiem i lluitem per una ciutat i, per tant, per un món millor”.

.
VALC manifesta que, amb Projectem en Comú, vol “transmetre la nostra disposició a fer costat realment i efectivament als projectes socials, moviments ciutadans i, en general, als espais autogestionats que, en la seua diversitat, afavoreixen els processos d’empoderament popular, sempre que s’integren amb els objectius que persegueix València en Comú a l’hora de construir la nova València que desitgem”.

.
Podran concórrer en esta segona edició de Projectem en Comú totes les entitats socials del municipi, tenint en compte quatre línies d’acció que, a judici de la plataforma municipalista, “són fonamentals per a transformar la societat de València i les seues pedanies “. Seran les entitats socials les quals triaran la línia d’acció que millor s’adequarà al seu projecte a l’hora de presentar-lo en la convocatòria”. Estes quatre línies d’acció són: Drets en Comú, Igualtat en Comú, Cultura en Comú i Sostenibilitat en Comú.

.
La quantitat pressupostada és de 34.000 euros, tot i que, “amb la finalitat d’arribar al major número d’actuacions possibles”, la quantitat màxima subvencionada per projecte no sobrepassarà els 2.500 euros.

.
Després d’haver passat per diverses fases de selecció, serà finalment la ciutadania qui decidirà, mitjançant votació telemàtica, quins projectes es duran a terme. Els resultats es faran públics el pròxim 12 de març en la web de València en Comú: www.valenciaencomu.org. En eixa direcció també es poden conèixer tots els detalls d’esta II Edició de Projectem en Comú.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.