València en Comú presenta el llibre d’Enric Llopis sobre la lluita per l’horta

 

La plataforma municipalista acull la presentació de “La batalla de l’Horta. Cinc dècades de resistència silenciada”, del periodista Enric Llopis

 

València en Comú (VALC) ha organitzat en Jarité, en el número 8 del carrer Buenos Aires, la presentació de l’últim llibre d’escriptor i periodista Enric Llopis, “La batalla de l’Horta. Cinc dècades de resistència silenciada”, publicat recentment per Sembra Llibres. L’acte començarà a les 18:30 hores del dijous 19 de maig i, a més de Llopis, intervindran Marina Bartual, activista i veïna de l’antiga Horta del Pouet, i Mireia Biosca, secretària general i portaveu de VALC.

La batalla per l'Horta

La plataforma municipalista s’ha bolcat en la presentació d’este llibre perquè considera que “per a la ciutat de València, la seua horta suposa més que un cinturó de terres dedicades a tasques agrícoles. La història de la nostra ciutat és indissociable de la història de la seua horta, però també ho és el seu futur. D’alguna manera, les ocupacions tradicionals que caracteritzen l’horta són la mostra que els formes de vida resilientes poden, des d’una resistència tenaç i invisibilizada, fer front a l’ímpetu destructiu del desenvolupament capitalista”.

Enric Llopis conta en el seu llibre com, durant més de mig segle, hòmens i, sobretot, dones, han resistit als poders públics i privats, molt més grans que ells. “La batalla de l’Horta” és una història de lluita, de resistència i, sobretot, d’esperança, “l’esperança d’una vida aferrada a la natura, que resistix més enllà de bombolles especulatives i de fantasies desenvolupistes”. Per a València en Comú, “són els modes socials que imiten els ritmes de la vida els que perduren”.

Per tot açò, VALC invita a la gent a acudir a Jarité el dijous 19 de maig “per a compartir este nou treball i també algunes de les experiències que es relaten, exemple de com les lluites del passat recent poden inspirar i guiar els projectes del present”.

El periodista i escriptor Enric Llopis va nàixer a Madrid en 1971. Ha treballat en Mitjans de comunicació com El Vell Talp, Kaos en la Xarxa, Diagonal, Crònica Popular i, des de 2008, en Rebel·lió. També col·labora en Ràdio Klara. A més, és autor de llibres com “Per Europa i contra el sistema euro”, escrit junt amb Manuel Monereo i Héctor Illueca i publicat pel Vell Talp en 2014 i “Gent precària. La rebel·lió dels frigorífics buits”, publicat per Alfaqueque en 2015.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.