Jordi Peris, candidat de València en Comú a l’alcaldia, va advocar també per mesures com a “educació, mediació i oci alternatiu” davant del problema del botelló.
Jordi Peris, candidat de València en Comú a l’alcaldia, va desgranar ahir el programa de la plataforma municipalista en un debat organitzat en la sala d’actes de l’ONCE per la Federació d’Associacions de Veïns de València. També van estar el cap de llista dels altres partits polítics que concorren a les eleccions municipals excepte al PP, representat pel número dos de la seua candidatura.
A més de parlar dels seus respectius programes, els candidats van respondre a nombroses preguntes del públic, integrat, sobretot, per activistes de les diferents associacions veïnals de la ciutat. En este sentit, Jordi Peris va subratllar, una vegada més, els tres eixos programàtics de València en Comú: regeneració democràtica, drets socials i participació ciutadana.
Peris va advocar per pal·liar la desigualtat entre els uns i els altres barris de València a través del desenrotllament d’infraestructures, la defensa activa dels drets socials com “el dret a subministraments bàsics”, i la posada en marxa de polítiques d’ocupació en sectors estratègics com la rehabilitació de vivendes, la sostenibilitat i l’atenció social.
El candidat de València en Comú a l’alcaldia va recordar les propostes de la plataforma municipalista d’establir “una renda mínima municipal per a la gent sense recursos” i un segell municipal de qualitat per a la contractació; va insistir en el fet que “la vivenda és un dret humà fonamental, per la qual cosa, si estem en l’Ajuntament, ens enfrontarem als bancs que fan desnonaments”; i va repetir que València en Comú vol “un Cabanyal rehabilitat i no una altra cosa”, mostrant novament el seu rebuig al pla de prolongació de l’Avinguda Blasco Ibáñez.
Davant de les reiterades preguntes sobre la pràctica del botelló, Jordi Peris es va mostrar ferm partidari del “dret al descans”, però, davant de les mesures només repressives, va advocar per “educació, mediació i oci alternatiu”.
Peris també va defendre un replantejament en profunditat del funcionament de les Juntes Municipals de Districte per a fer d’elles “espais de barri on la ciutadania organitzada i la ciutadania no organitzada proposen, fiscalitzen”, defenent, en este sentit, uns pressupostos participatius per als barris, subratllant que “la participació és la pràctica quotidiana de fer política en València en Comú”.