València en Comú proposa una Renda Mínima Municipal

El candidat a l’Alcaldia Jordi Peris va debatre sobre el model de ciutat en l’Associació de Veïns Barri Sant Josep.

Va ser el dimarts 12 de maig quan Jordi Peris, candidat de València en Comú a l’alcaldia, va compartir taula i debat amb representants de la resta de partits polítics que concorren a les eleccions municipals, excepte Ciutadans, per a abordar el model de ciutat que proposa cada u. El debat havia sigut organitzat per l’Associació de Veïns Barri Sant Josep, la situació específica del qual també va ser tractada.

Jordi Peris va assenyalar que “el desmantellament dels drets ciutadans han generat efectes terribles en les vides de bona part de la ciutadania de València” i que, per tant, “és necessari construir col·lectivament el bé comú. A més a més, va carregar “contra l’externalització dels servicis públics” i va defendre el dret a la vivenda “fent front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica“.

Peris va explicar les mesures que València en Comú pretén implantar, entre elles “la Renda Mínima Municipal per a totes les famílies que es troben davall el llindar de la pobresa”. El candidat a l’alcaldia de València en Comú també va assegurar que la plataforma municipalista contemplarà també “els casos de pobresa energètica, així com la revisió dels barems d’accés a les beques menjador, perquè cap xiquet o xiqueta quede exclòs o exclosa d’elles”.

D’altra banda, Jordi Peris va criticar “les polítiques municipals que han convertit València en una ciutat-espectacle que ha oblidat i negat les necessitats de la ciutadania, i en la que hi ha un desequilibri brutal en inversió i servicis entre els barris, un desequilibri que, per exemple, patixen el Barri de San Josep i molts altres, sent absolutament necessària l’abolició de l’actual P.G.O.U”. Per això, va concloure el candidat de València en Comú a l’alcaldia, “urgix recuperar els drets fonamentals de la gent respecte a la seua ciutat. La ciutadania deurà, per tant, decidir la manera en què desitja usar, dissenyar i apropiar-se d’un espai urbà en contínua redefinició que no ha d’estar al servici dels interessos corporatius, sinó de la gent apoderada”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.