València en Comú proposa una renda mínima municipal

Berto Jaramillo, número tres de la candidatura de VALC, es reunix amb les persones aturades de Benimàmet i advoca per un model d’economia social

Acto candidatura 2

Va ser ahir quan Berto Jaramillo, número tres de la candidatura de València en Comú a l’Ajuntament, es va reunir amb representants de la Plataforma de Defensa de les Persones Aturades de Benimàmet. Jaramillo va escoltar les seues reivindicacions i va recordar l’aposta de València en Comú per una economia social i sostenible i la proposta d’implantar una renda mínima municipal per a aquelles persones que es troben davall el llindar de la pobresa.

Acto candidatura 5

La Plataforma de Defensa de les Persones Aturades de Benimàmet és una entitat sense ànim de lucre l’objectiu principal de la qual és reivindicar i defendre els drets de les persones aturades, així com impulsar i fomentar la creació d’ocupació digna i remunerada. Tal com van expressar els seus representants a Berto Jaramillo, algunes de les seues reivindicacions se centren en la falta d’una ocupació digna i estable i l’absència de participació ciutadana de cara a dissenyar i implementar polítiques públiques en matèria de formació i ocupació. A més a més, reclamen que se’ls done “veu i no ens consideren com parats, sinó com a persones sense treball. No volem ser tractats com a números”. La transparència política és una altra de les seues reivindicacions.

Les persones aturades de Benimàmet denuncien dèficit d’espais i instal·lacions públiques en els barris per a promoure la coordinació i articulació d’estratègies entre els membres i falta d’accés a la formació de qualitat i gratuïta que realment permeta la inserció laboral, ja que, al seu parer, “els cursos no estan en funció de la demanda”. En este sentit, aposten per l’economia social i solidària i els mercats de proximitat. A més a més, reivindiquen una “renda bàsica” i transport a baix cost per a aquelles persones amb escassos o nuls ingressos econòmics i transparència política “no volem ser tractats com a números”, dèficit d’espais i instal·lacions públiques en els barris per a promoure la coordinació i articulació d’estratègies entre els membres, falta d’accés a la formació de qualitat i gratuïta que realment permeta la inserció laboral “els cursos no estan en funció de la demanda”, l’aposta per l’economia social i solidària i els mercats de proximitat. A més a més, reivindiquen una “renda bàsica” i transport a baix cost per a aquelles persones amb escassos o nuls ingressos econòmics.

Berto Jaramillo va exposar alguns dels eixos de treball de València en Comú en el marc d’ocupació digne en un nou model productiu, com ara proposar com a alternativa una economia social, sostenible i “pensada per a atendre les necessitats materials, socials i afectives de la ciutadania” així com l’exposició d’algunes àrees centrals del nou model productiu, com l’atenció a persones majors i persones amb dependència, l’agricultura urbana i la rehabilitació energètica de vivendes, entre altres mesures. Un altre dels aspectes destacats va ser “la importància de l’organització i participació ciutadana i l’habilitació de mecanismes de transparència i vigilància pública”.

Des de València en Comú es va insistir també en la importància de lluitar contra l’exclusió creant una renda mínima municipal per a aquelles persones que es troben davall el llindar de la pobresa.

Per la seua banda, alguns membres de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimàmet, també presents en la trobada, van denunciar que el barri s’està convertint en un barri marginal, “amb el nombre de persones aturades en augment, sense representació pública i amb falta de servicis i infraestructures a tots els nivells”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.