València en Comú recolza la campanya BDS contra l’ocupació israeliana de Palestina

 

La plataforma municipalista s’adherix a la campanya Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra la colonització israeliana i l’apartheid en terres palestines

 

El Plenari de València en Comú (VALC) celebrat divendres passat va aprovar per una unanimitat una declaració de suport a la campanya Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) “contra l’ocupació, l’apartheid i la colonització israeliana en terres palestines”. La plataforma municipalista matisa en la seua declaració que “no és una campanya contra les persones jueves, sinó que busca acabar amb la ideologia sionista que està mantenint al poble palestí pres en la seua pròpia terra i practicant un autèntic genocidi cap a la població palestina”.

13116405_559910044169353_6751657547718820793_o

València en Comú precisa en la seua declaració que “som conscients que és necessari actuar localment, pensant globalment i que el que ocorre en el sud està determinat per com actua el nord. Per això, hi ha lluites internacionalistes que volem fer nostres. Una d’elles, és el suport i l’adhesió com a plataforma municipalista a la campanya Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra l’ocupació, l’apartheid i la colonització israeliana en terres palestines”.

En este sentit, VALC recorda que “el moviment BDS va sorgir en 2004 com una demanda de la societat civil palestina, una ferramenta d’acció política pacífica, que consistix a aplicar a l’estat d’Israel una campanya de boicot, sancions i desinversions. No és una campanya contra les persones jueves, sinó que busca acabar amb la ideologia sionista que està mantenint al poble palestí pres en la seua pròpia terra i practicant un autèntic genocidi cap a la població palestina”. Segons el parer de la plataforma municipalista, “l’estat israelià manté al poble palestí sense drets, amb violència constant cap a tota la població (xiquets/es, mares, joves, treballadors/es…), abusos, sense futur ni terra pròpia, atacant dia a dia els drets humans de les persones palestines”.

En este context, “la campanya BDS busca que Israel es retire de tots els territoris ocupats en 1967, incloent-hi Jerusalem Este, i que obeïsca així les nombroses resolucions de les Nacions Unides que li exigixen la restitució dels drets a les persones refugiades palestines”.

Per a VALC, la campanya BDS és “una ferramenta de resistència necessària per a poder acabar amb el sistema d’apartheid en què viu el poble palestí”. València en Comú denúncia “la situació de genocidi que l’estat israelià comet contra Palestina i la seua població, així com la invisibilización i ocultació d’este conflicte a nivell internacional”.

Segons la plataforma municipalista, “es considera que els atacs als drets humans i l’extermini que està provocant Israel contra el poble palestí és un conflicte aïllat. No obstant això, com moltes altres organitzacions ja han denunciat, este conflicte respon als interessos de potències occidentals a les que no els importa jugar amb la vida de tota una població a canvi d’aconseguir beneficis econòmics i estratègics. Destacant, a més a més, que el projecte sionista d’Israel només és viable amb el suport que rep de potències estrangeres”.

València en Comú subratlla en la seua declaració que “Palestina no està sola; són moltes les organitzacions que recolzen la campanya BDS, i que lluiten per la recuperació de les terres palestines i el fi de l’ocupació israeliana. Són moltes les organitzacions i moviments que treballen per a aconseguir que Palestina recupere el seu passat i tinga un present i un futur com a poble, un poble combatiu que resistix cada dia els atacs d’un dels millors exèrcits del món. Per això, necessita tots els suports internacionals possibles”.

VALC conclou la seua declaració reconeixent “el dret a l’autodeterminació del poble palestí” i anunciant que “recolzarà cada una de les accions que realitze el moviment BDS a nivell cultural, econòmic i institucional”. Per a la plataforma municipalista “el compliment real dels Drets Humans és un dels nostres motors d’acció. Per això, ens reafirmem en que només podrà haver-hi justícia quan Israel haja pagat els seus crims contra el poble palestí, pose fi a l’ocupació i al colonialisme il·legal de terres palestines i quan el poble palestí siga lliure, respectant les seues terres i a les seues gents. Volem una Palestina lliure perquè volem que els pobles siguen sobirans i puguen decidir el seu destí”.

D’altra banda, dins de la campanya BDS, s’han organitzat a València unes Jornades per Palestina que tindran lloc els dies 11, 12 i 13 de maig i que consistiran en xarrades i taules redones, la plantació d’una olivera el dia 12 en el llit del Túria i un concert en la sala Matisse, a les nou i mitja de la nit del dijous 12 de maig, en el que participaran Mafalda, La Gossa Sorda, Herba Negra i Pati Difusa i en les que València en Comú anima a participar a tota la ciutadania.

13095961_559910234169334_8348894267461862780_n

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.