València en Comú reitera la seua exigència de tancament del CIE de Sapadors

 

Roberto Jaramillo, regidor de VALC, qualifica de “molt fort” el que ha vist en el CIE després d’una visita realitzada este matí junt amb l’alcalde i altres membres de l’equip municipal de govern.

 

València en Comú (VALC), a través del regidor de Cooperació al Desenrotllament i Migració, Roberto Jaramillo, ha entrat este matí, per primera vegada, en el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors. Jaramillo ha realitzat la visita junt amb l’alcalde, Joan Ribó, i les regidores Isabel Lozano i Maite Girau, responsable d’Igualtat, Polítiques Inclusives i Inserció Sociolaboral la primera i de Sanitat, Salut i Esports la segona, a més de amb dos representants de CIES NO, que agrupa a una trentena d’organitzacions de defensa dels drets humans.

CIE 4

Els visitants han recorregut les instal·lacions del Centre durant una hora i quart per a conèixer les condicions de les dependències i també les condicions d’internament de les persones estrangeres recloses.

Al terme de la visita, Roberto Jaramillo ha declarat que “ningú que haja vist el que hem vist hui pot recolzar l’existència dels centres d’internament. Cal deixar molt clar que ací hi ha persones que no han comés cap delicte; inclús algunes d’elles no seran deportades, i no hi ha cap motiu perquè es prive a totes estes persones dels seus drets, en alguns cas fins a un període de seixanta dies”. El regidor de VALC  ha assegurat que “l’experiència ha sigut molt dura; el que hem vist ha sigut prou fort”.

Cal subratllar que València en Comú ha exigit de forma reiterada el tancament dels  centres d’internament d’estrangers al considerar-los “una mostra de que hi ha tot un aparell institucional repressor i racista que conculca els drets de les persones migrants” i  “una autèntica presó per a persones que no han comés cap delicte i a les que se’ls ha arrabassat l’esperança, un escenari en què els drets  humans més elementals llueixen per la seua absència”.

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament va acordar l’any passat instar el govern central a tancar tots els centres d’internament d’estrangers. També va acordar emprendre accions legals després que no es permetera l’entrada en el CIE de Sapadors dels servicis d’inspecció municipals.

“A dia de hui, tot seguix com estava”, apunten algunes persones que han visitat el Centre este matí.

CIE 2

Bookmark the permalink.

Comments are closed.