València en Comú reivindica l’esperit de democràcia radical de la II República

 

Aquesta setmana ve marcada per la efemèride del catorze d’abril, una data clau en la història de l’estat i element central d’aquesta memòria històrica que reivindiquem com a pròpia. Per a València en Comú, el 14 d’abril és una data inspiradora, que condensa l’evocació d’un moment d’esperança democràtica.

Els processos de canvi tenen les seues dates simbòliques, i el catorze d’abril és una d’elles, possiblement la més important del passat segle. La recordem, i identifiquem en ella el començament d’un cicle que es va iniciar amb un canvi electoral de caràcter municipal i urbà, per la qual cosa és inevitable establir certs paral·lelismes. Assumits aquests paral·lelismes i el profund vincle històric, també volem recordar que, per a València en Comú, reconèixer les pròpies arrels no és reivindicar-se en la repetició, sinó que consisteix, sobretot, en fer propi l’impuls d’aquest afany alliberador.

Per això, des de València en Comú volem convidar a que, des de la unitat de totes les persones que lluitem per la transformació democràtica de la nostra societat, commemorem la data del 14 d’abril i al fet que honrem la memòria d’aquella gent de la que ens sentim hereves, amb la convicció que honrar aquesta memòria, més enllà de litúrgies de banderes i emblemes, consisteix fonamentalment a fer present l’aspiració de democràcia radical. Una aspiració que ha d’orientar la nostra acció política en tots els aspectes i que és la mateixa que va impulsar a les dones i homes que recordem hui. Actualitzar aquesta aspiració en el present és fer-ho en les lluites de hui, amb les gents de hui.

Honrar la memòria republicana hui és recordar la necessitat de sotmetre tot els poders, inclosa la Prefectura de l’estat, a la sobirania popular, la necessitat de seguir lluitant per aconseguir que cap càrrec polític estiga exempt del control democràtic i de seguir exigint que cap càrrec implique una situació de privilegi que col·loque al seu titular per damunt de les lleis.

Proclamación Segunda República en Valencia

Bookmark the permalink.

Comments are closed.