València en Comú s’adherix a la Campanya Pobresa Zero

VALC recolza les activitats de la Setmana Contra la Pobresa i en favor de polítiques efectives contra la desigualtat.

València en Comú (VALC) ha fet públic el seu suport a les accions de la Campanya Pobresa Zero en favor de polítiques efectives contra la desigualtat i anima a la ciutadania a participar en les activitats que, dins d’esta campanya, s’estan impulsant a València amb motiu de la Setmana Contra la Pobresa, que tindrà lloc del 13 al 17 d’octubre. Hi ha previstes accions de carrer, una gala-concert solidària en el Teatre Principal i una manifestació contra la pobresa.

La plataforma municipalista recorda que “la Campanya Pobresa Zero va nàixer en 2005 amb l’objectiu d’aconseguir compromisos socials i institucionals efectius amb les polítiques de cooperació al desenvolupament i la lluita contra l’exclusió social”. Pobresa Zero commemora la Setmana contra la Pobresa de 2015 amb una vintena d’accions en tot el País Valencià.

Així, hi haurà a València, el divendres 16 d’octubre, la perfomance “Desalambrant drets”, que tindrà lloc en l’esplanada enfront de la Delegació del Govern a les onze i mitja del matí. Amb esta acció, s’explica des de València en Comú, “es pretén reivindicar i exigir polítiques públiques que tinguen com a prioritat el compliment efectiu dels drets humans per a totes les persones”.

El Teatre Principal de València acollirà, a les deu i mitja de la nit d’eixe divendres 16 d’octubre, la gala-concert “Nit Solidària Pobresa Zero 2015. Perquè TOT és de TOTS!”, que comptarà amb la participació d’una dotzena d’artistes, entre ells Toti Soler i Gemma Humet, Carles Alberola, Meritxell Gen, Sis Veus per al Poeta, Eugeni Alemany, El Cifu i Borja Penalba. L’objectiu de la gala és “visibilitzar la necessitat d’eradicar les causes de la pobresa i assegurar la continuïtat de la campanya”.

El Dia Internacional per l’Eradicació de la Pobresa es commemora el dissabte 17 d’octubre, data prevista per a la Manifestació contra la Pobresa, que començarà a les sis de la vesprada en la Plaça Alfons el Magnànim i en la que s’exigiran polítiques públiques de justícia social i fiscals “així com compromisos efectius per a la redistribució de la riquesa i contra la desigualtat i l’exclusió social”.

La campanya Pobresa Zero, de la que formen part unes dues-centes entitats, entre les que es troben universitats, sindicats, associacions i plataformes d’entitats socials, impulsa al País Valencià, des de fa deu anys, accions d’incidència contra la pobresa a què València en Comú s’ha sumat” amb l’objectiu de contribuir a una societat més justa i igualitària en la que “les persones siguen primer i tinguen la prioritat de les polítiques públiques”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.