València en Comú se suma a la commemoració del Dia de les persones Migrants i recolza la VIII marxa pel tancament del CIE.

El pròxim díhuit de desembre, se celebra el Dia Internacional de les persones Migrants per al que, des de Nacions Unides, es proposa enguany el lema Sóc un migrant. València en Comú se suma a les entitats i col·lectius que fan d’esta data una jornada de lluita pels drets i de celebració del reconeixement i de la solidaritat entre les persones que vivim juntes, amb independència del seu origen o nacionalitat. La commemoració d’esta data suposa reconèixer la necessitat de l’afirmació de dos grups de drets: d’una banda, els que tenen a veure amb la migració com un exercici de llibertat, reconeixent el dret a migrar i a no haver de fer-ho i, per un altre costat, l’afirmació del dret a un tracte just i igual en la societat d’arribada, perquè esta puga cridar-se verdaderament societat d’acollida.

La nostra societat, embossada en una crisi sistèmica, està passant de ser una societat d’acollida, o almenys d’arribada, a tindre un saldo migratori negatiu. Com a conseqüència d’este fenomen, hem pogut comprovar com des del govern central es proposen polítiques que ataquen els drets tant de les persones immigrants, com de les emigrants, a qui es dificulta l’exercici del dret al vot o es restringix el dret d’assistència sanitària pel fet d’haver-se vist forçades a expatriar-se. Esta crisi sistèmica i la devastació social que l’acompanya és el caldo de cultiu d’actituds xenòfobes i racistes, que són el camp propici perquè tiren arrels proposades polítiques, moltes d’elles llançades per forces que es diuen democràtiques, que estigmatitzen les persones migrants, desviant l’atenció de la realitat: que eixes persones són víctimes, igual que les altres, dels brutals processos de desigualtat i degradació de drets que travessen la nostra societat.

Estes circumstàncies, amb el perill de retrocés social que impliquen, ens obliguen a insistir en la necessitat de ser més ferms que mai en la defensa i reivindicació dels drets de les persones migrants. Reivindicacions que són coherents amb el nostre projecte, València en Comú, basat en la convicció que l’apoderament passa per la participació i de que eixe impuls a la participació només aconseguix la seua plenitud democràtica si es fa extensiva a totes les persones que convivim en la nostra ciutat, amb independència de l’origen o nacionalitat. Volem construir col·lectivament una ciutat acollidora i oberta, però sabem que això només és possible entre totes i amb totes.

Des d’esta posició de defensa de drets iguals per a totes les persones continuarem treballant pel tancament d’eixa aberració que són els CIEs, i en especial contra l’afront a la dignitat de la nostra ciutat que és el Centre d’Internament d’Estrangers de Sapadors. Per això, des de València en Comú volem fer-nos eco de la convocatòria que han realitzat diferents plataformes de València com la Taula d’Entitats de Solidaritat amb els persones immigrants, Fòrum Alternatiu per la Migració, Campanya CIE NO i recolzar la participació en la VIII Marxa pel tancament del CIE que el pròxim dia 18 de desembre, a les 19:30 hores, eixirà des de la Plaça de l’Ajuntament.

cartel 18D

Bookmark the permalink.

Comments are closed.