València en Comú se suma a les mobilitzacions contra el desdonament de Rosa i la seua filla

La plataforma municipalista estarà present en l’assemblea oberta que se celebrarà demà a la vesprada en la Plaça 15M i en el desnonament de dimarts que ve

València en Comú s’ha sumat a les mobilitzacions que s’estan organitzant per a impedir el desnonament que pes sobre Rosa i la seua filla. Rosa és una senyora de 74 anys amb una discapacitat del 70% i amb una filla a càrrec seu amb discapacitat psicològica. Els únics ingressos que percep, mínims, procedixen d’una xicoteta pensió. A més, Rosa és una veterana activista de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH). Per a frustrar el desnonament, s’ha convocat una assemblea oberta demà divendres, de quatre a sis de la vesprada, a fi que es visualitze el problema. A més a més, STOP Desnonaments ha convocat una concentració dimarts que ve a les deu del matí en el número 12 del carrer Reus, de València, per a bloquejar el desnonament de Rosa i la seua filla.

Els problemes de Rosa van començar quan va contractar un préstec hipotecari amb el banc francès Primus, que opera sense oficines a Espanya i que no ha firmat els acords de bones pràctiques proposats pel Ministeri d’Economia per a pal·liar el problema dels desnonaments. Segons pareix, la política del banc Primus és negar-se a qualsevol negociació amb els clients que tenen dificultats econòmiques i executar directament els desnonaments.

A més a més, el jutge encarregat del cas de Rosa no ha volgut aplicar cap mesura a favor seu perquè el préstec anava destinat a la reforma i adaptació de la cambra de bany de la casa a causa de la discapacitat de Rosa no a “l’adquisició de vivenda”, com es pot interpretar que exigix la llei.

Davant d’esta situació, la PAH ha demanat una firma de compromís en defensa de Rosa als quatre primers candidats dels partits que van concórrer a les passades eleccions municipals i ha aconseguit el sí de València en Comú, Compromís i PSPV. Per tant, la PAH compta amb la promesa d’exigir la paralització del desnonament i d’intentar trobar, en última instància, una casa per a Rosa i la seua filla.

Per tot això, la PAH ha organitzat per a demà divendres, en la Plaça de l’Ajuntament, de quatre a sis de la vesprada, una assemblea oberta perquè es visualitze el problema dels desnonaments i les peticions fetes a l’Ajuntament i a la resta d’administracions. A més a més, STOP Desnonaments ha convocat per a les deu del matí de dimarts que ve una concentració en el número 12 del carrer Reus, de València, per a impedir el desnonament de Rosa i la seua filla.

Hi haurà més mobilitzacions durant tot este mes de setembre. De fet, s’està valorant una possible acció davant del consolat de França i altres accions enfront dels jutjats. A més a més, s’està estudiant convocar accions de pressió contra el banc Primus i denunciar la seua política davant l’opinió pública.

La Coordinadora de València en Comú va decidir recentment recolzar activament totes estes iniciatives.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.