València en Comú se suma a les mobilitzacions contra el TTIP i CETA i contra la pobresa

 

La plataforma municipalista es mobilitzarà el dissabte junt amb Pobresa 0 i altres entitats socials per a defendre “un món més just, sostenible, igualitari per a totes les persones i per al planeta”

 

València en Comú (VALC), junt amb Pobresa 0 i altres entitats socials, eixirà al carrer el dissabte 17 d’octubre per a manifestar-se amb el lema “Ni ZETA ni TTIP, les persones i el planeta per damunt de les multinacionals”.

La manifestació eixirà del Parterre a les sis de la vesprada i s’ha convocat per a protestar contra el TTIP i el CETA, sengles tractats de lliure comerç que Estats Units està negociant a porta tancada amb la Unió Europea i Canadà respectivament i que, segons el parer dels convocants,” no complixen els mínims necessaris perquè la població i els governs locals dels països que conformen la Unió Europea sàpien de primera mà en què els va a afectar si els tractats es firmen finalment”.

cartel-ttip

València en Comú subratlla que acudix a la manifestació del dissabte 17 d’octubre “per a visibilitzar i denunciar que els drets fonamentals de les persones i del planeta estan en perill”. És per això que se suma a la Campanya Pobresa 0 i a altres entitats socials per a eixir al carrer amb el lema “Ni CETA ni TTIP, les persones i el planeta per damunt de les multinacionals”.

Segons VALC, “en un món capitalista globalitzat on les empreses, multinacionals, bancs, etc…, són els que influïxen en les relacions comercials, econòmiques, socials i polítiques als estats, no podem mirar cap a un altre costat”.  Així, la plataforma municipalista denúncia que “els tractats internacionals entre La Unió Europea, Canadà i EUA s’estan negociant a porta tancada i és gràcies a algunes entitats que s’han pogut conèixer i informar la població”. Segons l’opinió de València en Comú, “en estats que s’anomenen democràtics, este tipus de negociacions no complixen els mínims necessaris perquè la població i els governs locals dels països que conformen la Unió Europea sàpien de primera mà en què els va a afectar si els tractats es firmen finalment”.

VALC manifesta que “en un món capitalista on la pobresa i la desigualtat són cada vegada més extremes, on la riquesa es concentra en un 1% de la població mundial, on els interessos econòmics, financers i l’espoli dels recursos naturals dels països generen guerres, on les persones han de fugir de les seues cases trobant fronteres, murs i mars, on el planeta fa anys que crida que és finit i que la velocitat del desenvolupament i creixement no va compassat amb la renovació dels recursos naturals, València en Comú convida a eixir al carrer, mobilitzar-se, ajuntar-se i defendre un món més just, sostenible i igualitari per a totes les persones i per al planeta”.

A més a més, la plataforma municipalista assenyala que, com defèn en el seu programa, “València en Comú treballa per a disminuir la pobresa i l’exclusió social tant en la ciutat on forma part del govern municipal com en altres llocs del món perquè les desigualtats no sols s’han de treballar en el local, sinó també en el global. Les causes són estructurals i les conseqüències són en tot el planeta. Les accions locals tenen repercussions en el planeta i en les persones de tot el món. Per això, VALC intenta incidir en polítiques més justes i igualitàries que advoquen per un model sostenible de desenvolupament humà i en la protecció del medi ambient perquè són els pobles i la “pacha mama” els que s’han de prioritzar a les multinacionals, que tenen els seus propis beneficis econòmics com a únic objectiu. Per tot açò, València en Comú eixirà al carrer el dissabte 17 d’octubre des del Parterre, a les sis de la vesprada, per a dir ben alt: NO al TTIP, NO al CETA, NO a la pobresa. Per un món en comú, les persones i el planeta primer”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.