València en Comú secunda la convocatòria d’ocupació de les places el 15-M

 

La plataforma municipalista recolza la mobilització global que pretén l’ocupació de les places públiques en tot el món el pròxim 15 de maig

 

València en Comú (VALC) recorda que, des del passat 31 de març, els participants d’una iniciativa denominada Nits en Peu “ocupen places públiques i les transformen en un lloc d’intercanvi, aprenentatge i creació ciutadana”. Esta iniciativa va sorgir al rebuf de l’onada de protestes contra la reforma laboral a França. En este sentit, “Nit en Peu s’ha posat com a primera meta la creació d’un espai de convergència de lluites afavorint el debat ciutadana en estos espais”. En el cas de València, amb el lema “València en Peu”, s’han organitzat una sèrie d’activitats el dissabte 14 de maig i el diumenge 15 de maig amb la Plaça de l’Ajuntament, denominada Plaça del 15.M, com a escenari.

Cartel conmemoración 15M

València en Comú L’ocupació de les places públiques en tot el món el pròxim 15-M “per a un #GlobalDebout”, és una forma de reapropiació de l’espai públic que “crear un lloc de reflexió col·lectiva on cada un té dret a la paraula i es pot reapropiar la política”.

VALC, igual que els que participen en esta iniciativa i que els que l’organitzen, és conscient de “pertànyer a una mobilització global” des de la seua perspectiva municipalista. És per això que reforça la convicció existent en el moviment que “vincles que ja existien entre els moviments que s’activen hui, s’intensifiquen pel món sencer. Totes les lluites que convergixen en les places responen a una mateixa lògica de defensa dels drets més fonamentals: dret al treball, dret a la vivenda, drets ambientals, llibertat d’expressió, dret de reunió…”.

En este context, “Nit en Peu s’ha posat com a primera meta la creació d’un espai de convergència de lluites afavorint el debat ciutadà on qualsevol pot vindre a compartir les seues experiències, les seues reflexions i les seues alternatives”. D’esta manera, la plataforma municipalista assumix amb totes les persones que formen part de la iniciativa, que “si el pròxim 15 de maig, desenes, centenes, milers de ciutadans i ciutadanes s’apropien de les places públiques en el món sencer, este serà el dia que marcarà el pas del procés de convergència a nivell internacional”.

I és que, segons la plataforma municipalista, “la qual cosa es pretén és donar una resposta global a problemes com l’evasió fiscal, la destrucció del medi ambient, l’augment de les desigualtats, la liquidació dels drets fonamentals, l’explotació laboral, la corrupció, l’austericidi cada vegada més intens i més global, el deute públic”. Per a enfrontar-se a tot això, València en Comú se suma als que propugnen “una resposta global” i fa una crida a participar i actuar el pròxim 15 de maig “en els nostres barris, en els nostres pobles i en les nostres ciutats ocupant les places públiques per totes les parts del món per a un #GlobalDebout”.

Esta iniciativa es traduirà a València en una sèrie d’activitats ininterrompudes que, amb el lema “València en Peu”, es desenrotllaran el dissabte 14 de maig i el diumenge 15 de maig en la Plaça de l’Ajuntament, denominada Plaça del 15-M.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.