València en Comú condemna la criminalització de les persones migrants

 

La plataforma municipalista considera que els vols de deportació de migrants són un atemptat contra els drets humans.

 

València en Comú (VALC) ha fet públic un comunicat en el que condemna “qualsevol intent de criminalització de les persones migrants per la seua situació administrativa” i tatxa d’atemptat als drets humans “de persones que viuen a València i en l’estat Espanyol” els vols de deportació “acordats entre el govern central i algunes companyies aèries, Air Europa a Espanya”.

Segons la plataforma municipalista, “estos vols amb regularitat habitual s’organitzen dies abans per a intentar noliejar l’avió de persones d’un origen concret. A vegades, inclús, ho realitzen amb vols comercials”. Segons el parer de VALC, “este fet fa que existisquen batudes policials en què es busca un perfil ètnic concret per a interceptar, humiliar i internar persones en situació administrativa irregular fins al dia del vol, amb la qual cosa es consideren batudes racistes”.

“Fa uns dies –denúncia València en Comú-, un vol amb destinació a Colòmbia va ser noliejat amb persones emmanillades d’origen colombià. Les conseqüències són múltiples: famílies rotes que tenen un projecte vital en este país, situacions de vulneració dels drets humans i polítiques repressores que induïxen a la xenofòbia”.

En este sentit, VALC subratlla que, “com a plataforma municipalista, està completament en contra d’este tipus d’actuacions en un país considerat democràtic i lliure”. A més a més, recorda l’existència dels CIEs (Centres d’Internament d’Estrangers), “una mostra de que hi ha tot un aparell institucional repressor i racista que conculca els drets de les persones migrants i que utilitza  les batudes racistes i els vols per a impedir la lliure circulació de les persones i el dret a migrar que arreplega la Declaració Universal de Drets Humans”.

València en Comú conclou el seu comunicat manifestant que “les desigualtats entre els països del Nord i del Sud no són alienes a les persones que els habiten, però atenen a polítiques internacionals i entre països (inclòs l’Estat Espanyol) que revertixen en les seues vides i, per tant, moltes d’eixes persones necessiten eixir del seu país per a trobar una vida millor. Eixe és un dret inalienable que tenen tots els sers humans”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.