València insta a Francisco Camps a renunciar com a membre del Consell Jurídic Consultiu

 

Arran de les declaracions  a l’Audiència Nacional de l’exdirigent del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Ricardo Costa, el Ple municipal de l’Ajuntament de València ha aprovat una moció d’urgència perquè Francisco Camps deixe el seu càrrec al Consell Jurídic Consultiu. A més, esta moció demana que s’establisquen les mesures per a la recuperació dels diners desviats en casos de corrupció i s’insta a les Corts Valencianes a generar mecanismes de retirada de la condició d’expresidents “quan es posen en risc la dignitat i l’honorabilitat de les institucions valencianes”.

.

La moció aprovada insta així a Francisco Camps a renunciar tant com a membre del Consell Jurídic Consultiu, com a la resta de disposicions regulades en la Llei de l’Estatut d’Expresidents, “per haver incorregut en actes i comportaments que no es corresponen amb la necessària dignitat de la institució”. Esta llei de la Generalitat Valenciana disposa, entre altres qüestions, la pertinença al Consell Jurídic Consultiu per un període de 15 anys a les persones que hagen ostentat la Presidència de la Generalitat.

.

A més, davant la inexistència de cap mecanisme “per tal de poder retirar la condició honorífica d’expresident a aquelles persones que han incorregut en actes o comportaments impropis d’esta condició”, el Ple municipal també demana a les Corts Valencianes millorar eixa llei de per tal de regular mecanismes de retirada d’esta condició. La moció, com ha apuntat l’alcalde, coincideix amb altres mocions semblants que hui també s’han presentat als ajuntaments d’Alacant i de Castelló, quan demà fa dos anys del començament de l’operació policial coneguda com Taula.

.

El grup municipal de València en Comú ha presentat una esmena d’addició a esta moció per a instar el Congrés i el Senat a promoure una reforma del Codi Penal perquè els delictes comesos pels servidors públics, que atempten contra el patrimoni de l’Estat i de les Administracions Públiques causant un greu perjudici econòmic, augmenten el període de prescripció del delicte i no permeten règim d’immunitat.

.

La portaveu de València en Comú, Maria Oliver, ha dit que “estem davant d’un moment tristament històric. Estem parlant de delictes en contra dels fons públics. És el moment de prendre mesures al respecte”. Ha continuat dient que el PP és un “partit creat per a saquejar les nostres institucions. Camps és el paradigma d’una xarxa corrupta”. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.