València instal·la bicis elèctriques carregades amb energia solar

 

Las Naves ha impulsat un sistema de bicicletes elèctriques que es carreguen amb energia solar. Este projecte pilot, anomenat Bicis Solars, ha sigut desenvolupat per una de les empreses guanyadores de l’últim concurs d’idees Transition Cities, que financça Climate KIC per a lluitar contra el canvi climàtic amb projectes innovadors per a la transició energètica. Les esmentades Bicis Solars ja estan disponibles a la Marina, de manera gratuïta i per a tothom, durant un període de prova de 15 minuts.

 

El projecte pretén promoure la mobilitat elèctrica sostenible i la producció d’energies renovables a la ciutat de València. La iniciativa vol complir dos objectius diferents: provar la instal·lació d’esta nova tecnologia en un context real, i avaluar el potencial de la instal·lació per a crear consciència sobre la mobilitat sostenible urbana i la producció d’energia renovable entre turistes i habitants de la ciutat.

 

El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic e Innovació del Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha ressaltat que “a més del benefici per al medi ambient, estes bicis també compleixen amb una important labor social en tenir un vessant inclusiu ja que són accessibles tant per a gent gran com per a persones amb mobilitat reduïda”.

 

Amb estos objectius el projecte intenta aprofitar les condicions ideals de la ciutat de València per a la producció d’energia solar i l’ús de la bicicleta. València té un dels majors indicadors de dies assolellats a l’any de tota Espanya, així com una orografia favorable que també facilita el transport en bici. El desenvolupament del projecte pilot, ubicat a la Marina, consta de 4 bicicletes elèctriques, equipades amb un sistema de recàrrega amb energia fotovoltaica renovable a través d’un sostre solar. En este sostre solar s’han instal·lat els punts de càrrega que aprofiten l’energia diürna per a subministrar-la a les bicicletes ancorades a la base.

 

La bicicleta elèctrica triada és accionada per un motor elèctric de 350W. El sistema disposa de 4 panells solars fotovoltaics de 300w cadascun situats en els sostres solars de les estacions de recàrrega. La instal·lació independent de la xarxa té un sistema de bateries per aprofitar al màxim l’energia produïda per les plaques, però també garantir el subministrament en cas de necessitat.

 

El pilot s’executa en col·laboració amb La Marina de València, on s’instal·larà i operarà durant les pròximes setmanes per a oferir a tots de manera gratuïta l’oportunitat de gaudir d’un passeig amb bicicleta elèctrica. La Marina de València ha accedit a permetre la seua instal·lació en un lloc estratègic en la intersecció de la zona turística i el passeig marítim, garantint una alta visibilitat del projecte i alt impacte. Al final del projecte, s’analitzarà l’impacte de l’activitat incloent el potencial de replicació més àmplia, el nombre d’usuaris i usuàries, així com les dades de kg de CO2 no emesos.

 

Este projecte aposta per les bicis solars com a solució pràctica i «ambientalment amigable» per als problemes de contaminació de les ciutats. A través d’este pilot, a més de fomentar este tipus de transport i fer-ho accessible per a tothom, també es pretén divulgar i fomentar l’aplicació en altres àmbits de l’energia solar fotovoltaica com a font energètica renovable i no contaminant. Així, esta idea resulta una aposta guanyadora per a desplaçar-se amb amplis beneficis tant mediambientals, com a econòmics i que té un impacte positiu en la salut i en el confort dels usuaris i usuàries.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.