València tanca el III Pint of Science amb el doble d’assistència que en 2016

 

Local participant.
 
 .
.

Quasi 900 persones han acudit enguany a la celebració del Pint of Science València, que ahir tancava la seua tercera edició després de tres dies amb un èxit aclaparador. Més del doble d’assistents que l’any passat, 25 xarrades de fins a quatre temàtiques i una trentena de científics i científiques valencians que s’han sumat a aquest esdeveniment ja consolidat a la nostra ciutat. Las Naves Centre d’Innovació Urbana ha organitzat junt amb Pint of Science Espanya este festival internacional de divulgació científica en ambient distès que s’ha celebrat simultàniament a València, a 42 ciutats de tota Espanya i a deu països del món.

 

El Festival Pint of Science, que s’ha celebrat per tercer any consecutiu a la ciutat de València, va finalitzar ahir amb un èxit rotund d’assistència. Quasi 900 persones – més del doble que l’any passat- van omplir, durant els tres dies de durada de l’esdeveniment, els quatre bars -Ben’s Inn a la Plaça Hondures, Murta Vins i Tapes a Benimaclet, Mercedes Jazz a Russafa i Ca Revolta al Carmen- en els quals investigadores i investigadors van parlar de ciència amb sentit de l’humor, i oberts a totes les preguntes que el públic els llançava, mentre es prenien una cervesa ben freda.

 

El Pint of Science és un dels festivals de divulgació científica amb major poder de convocatòria d’Espanya. Enguany s’ha celebrat en més de cent bars de 42 ciutats del nostre país -21 més que en 2016 – i han participat més de 370 científics i científiques espanyoles en 400 xarrades. A València -pionera en la celebració del festival- han sigut una trentena d’experts i expertes els que ens han fet passar una bona estona, mostrant i explicant el seu treball en matèries tan diferents com el medi ambient, l’agricultura i el canvi climàtic; l’astrofísica i la ciència molecular; la neurociència, la salut o la medicina.

 

“Hi ha hagut de tot, des de monòlegs, taules redones o combats dialèctics, fins a hi ha qui s’ha atrevit a interpretar cançons. Ha sigut molt divertit, i hem rebut moltes felicitacions per part del públic, les quals confirmen el nostre convenciment que este tipus d’activitats són necessàries per a acostar la ciència a la societat”, explica el director de Las Naves, Rafa Monterde.

 

Entre els i les ponents que s’han sumat al festival, hem trobat noms reconeguts en el món de la ciència valenciana i la divulgació, així com finalistes i semifinalistes del FameLab, el famós concurs de monòlegs sobre ciència. El hashtag #Pint17VLC s’ha mantingut durant la celebració del festival en els primers llocs del trending topic nacional.

 

El regidor d’Innovació, Jordi Peris, ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit del festival: “Des de l’Ajuntament de València estem encantats de col•laborar amb Pint of Science Espanya en l’organització d’aquest festival, junt amb els bars de la nostra ciutat. Des de les institucions públiques considerem importantíssim el suport a la ciència, i és fonamental posar en valor el treball que realitzen diàriament els investigadors i investigadores de la nostra ciutat”.
 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.